Blog

Top fitness aplikácie, ktoré by nemali chýbať vo vašom telefóne

Publikované 19. 09. 2023

Smartfóny sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Občas sú síce zabijakom času a dôvodom, prečo prokrastinujeme, na druhej strane nám však používanie mobilov a aplikácií uľahčuje život v mnohých smeroch.

Otvoriť článok

Petra: Tréning je úplne normálna súčasť môjho dňa, ako keď sa ráno zobudím a umyjem si zuby

Publikované 05. 09. 2023

Petra je ukážkou toho, že ak človek chce, stihne počas dňa veľmi veľa. Peťa je maminou dvoch detí, manželkou a podnikateľkou. Okrem toho trénuje päť až šesťkrát týždenne, niekedy aj dvojfázovo. O tom, ako to všetko zvláda, sa dočítate v rozhovore.

Otvoriť článok

Verili ste tomu? Predstavujeme top mýty z fitness sveta

Publikované 26. 07. 2023

Určite ste už niekedy počuli tvrdenia, že ak žena cvičí s činkami, bude vyrezať ako chlap, raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, či zo sacharidov po 18-tej hodine sa priberá. V nasledujúcich riadkoch ich obrátime na mýty a vysvetlíme si, prečo sú nepravdivé.

Otvoriť článok

K cvičeniu som sa najprv musel dokopať. Teraz si už neviem predstaviť, že by som bol bez pohybu, hovorí Smaťo

Publikované 26. 07. 2023

Smaťo nebol nikdy športový typ. K cvičeniu sa dostal dobrovoľne – nasilu po tom, ako mu ručička na váhe ukázala trojciferné číslo. Dnes si život bez pohybu nevie predstaviť a zostáva aktívny aj napriek nedávnej operácii ramena.

Otvoriť článok

Letné horúčavy vs. cvičenie: Ako to čo najlepšie zvládať?

Publikované 13. 06. 2023

Opäť prichádzajú naše obľúbené letné mesiace. S týmto obdobím sa nám spájajú mnohé príjemné aktivity, akými sú napríklad dni strávené pri vode či chladené pivká (alebo iné drinky ☺), ktoré si doprajeme na terasách barov a reštaurácií. Menej príjemné je to však s cvičením, ktoré je v lete omnoho náročnejšie.

Otvoriť článok

Monika: Najviac ma motivuje, keď vidím, že sa stále niekam posúvam

Publikované 30. 05. 2023

"Nikto nesleduje toho druhého ako vyzerá, či vládze alebo nevládze. Ja to viem najlepšie. Prišla som sem o dvadsať kilogramov ťažšia, s nulovou kondičkou a s tým, že som nedokázala ani desatinu z tých vecí, čo dokážem teraz. Nikto mi to nikdy nedal najavo, všetci ma vždy iba podporovali. Takže, či sú to ženy alebo muži, nech sa neboja prísť si to vyskúšať, potom uvidia sami najlepšie".

Otvoriť článok

Čo jesť pred tréningom a po ňom, ak chceme dosiahnuť čo najlepšie výsledky?

Publikované 23. 05. 2023

Po akých jedlách siahať, aby sme mali na tréningu dostatok sily, no zároveň sa necítili plno a bez energie? A čo zvoliť po cvičení, ak chceme nášmu telu dopriať dostatok živín a prispieť ku kvalitnej regenerácii? Čo konzumovať pred tréningom?

Otvoriť článok

Vďaka CrossFitu som sa naučil hýbať a mať rád pohyb, hovorí Ibi

Publikované 04. 05. 2023

Aprílovou osobnosťou ForFit Gym je Ibrahim Chalitovič, ktorému však nikto nepovie inak ako Ibi. Ibi patrí k najdlhším členom ForFit-u, pretože v ňom začal cvičiť týždeň po tom, čo prvýkrát otvoril svoje brány. Okrem toho pracuje ako učiteľ, a zároveň je aj zmrzlinárom. Jeho najväčším hobby je prekonávať samého seba.

Otvoriť článok

Zdravá strava alebo marketingový ťah? Osem potravín, ktoré sa iba tvária zdravo

Publikované 07. 03. 2023

Ak ste čítali minulý článok viete, že na dodržiavanie zdravého jedálnička nám stačia vskutku základné potraviny, ktoré sa dajú zohnať v každom obchode. Dnes sa budeme venovať jedlám, ktoré sa síce tvária zdravo, no opak je pravdou.

Otvoriť článok

Pohybom ku šťastiu: Ako šport vplýva na lepší život?

Publikované 07. 03. 2023

Po vykonaní športovej aktivity sa telo zaplaví endorfínmi – hormónmi šťastia. Vďaka tomu sa cítime lepšie vo vlastnom tele a máme viac energie. Navyše šport znižuje riziko mnohých ochorení. Aké benefity nám ešte prináša aktívny život?

Otvoriť článok