Blog

Desať potravín, ktoré by nemali chýbať vo vašom jedálničku

Publikované 02. 02. 2023

V obchodoch na nás často útočia potraviny s lákavými názvami „fit“, „bez cukru“ či „proteínový“. Vo väčšine prípadov sú však tieto výrobky len predražená verzia klasických potravín, alebo po preštudovaní zloženia, ešte menej zdravé produkty, ktoré obsahujú veľa cukru, umelých sladidiel, stužené tuky či palmový olej. Popritom na to, aby sme sa mohli zdravšie stravovať, nám stačia vskutku základné potraviny, ktoré sú pre naše telo najprirodzenejšie. Ktoré sú to? Prečítajte si náš „nákupný zoznam“.

Otvoriť článok

Trend zdravého životného štýlu je v móde. Kedy už nie je zdravý?

Publikované 02. 02. 2023

Fitness, bio, eko. Pojmy, s ktorými sa v posledných rokoch stretávame na dennodennej báze. Vidine zdravého života prepadá čoraz viac ľudí. Je tento trend skutočne taký prospešný, ako sa na prvý pohľad zdá? Článkov o tom, ako sa zdravo stravovať, cvičiť alebo ako viesť spokojnejší život nájdeme na internete tisíce. Každý človek si túži vytvoriť taký životný balans, aby sa vo svojom tele cítil čo najlepšie. Niekedy je však veľmi tenká hranica medzi zdravým životom a ochoreniami, ku ktorým môže tento trend smerovať.

Otvoriť článok

Negatívne účinky alkoholu: Prečo nepatrí do zdravého životného štýlu?

Publikované 03. 01. 2023

Konzumácia alkoholu sa neodmysliteľne spája so spoločenskými večierkami či sviatkami. Netreba to s ním však preháňať, pretože nám vo väčšom množstve prináša viac škody, než úžitku. Prečo kombinácia alkoholu a zdravého životného štýlu k sebe jednoducho nepatrí?

Otvoriť článok

Novoročné predsavzatia: Ako si ich správne nastaviť a poctivo dodržiavať?

Publikované 03. 01. 2023

S prvými januárovými dňami sa spájajú aj novoročné predsavzatia. Ako si ich nastaviť tak, aby sme ich svedomito dodržiavali a nestali sa len prázdnymi slovami, ktoré si napíšeme do zápisníka?

Otvoriť článok

Ako zostať fit a nestratiť motiváciu počas Vianoc?

Publikované 09. 12. 2022

Dobré jedlo a chvíle oddychu neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Ak však nechceme začať Nový rok o ťažší o pár kilogramov, nemali by sme úplne vyjsť z našej tréningovej rutiny. Ako si naplno užiť Vianoce so všetkým, čo k nim patrí, a zároveň zostať v kondícii?

Otvoriť článok

Výhody CrossFitu oproti bežnému tréningu v posilňovni

Publikované 09. 12. 2022

CrossFit sa zaraďuje do skupiny funkčných tréningov, ktoré sa vo fitness priemysle skloňujú čoraz viac. Obľuba funkčného cvičenia rastie u športovcov, ktorí si chcú budovať silu, vytrvalosť, skvalitniť výkon, a toto všetko preniesť aj do bežného života. Niekoľko výhod CrossFitu sme už načrtli, aké sú jeho ďalšie benefity?

Otvoriť článok

Cvičenie počas choroby: Kedy je vhodnejšie dopriať si pauzu?

Publikované 08. 11. 2022

Tréning sa časom stáva našou pravidelnou rutinou. To, že si ideme pred alebo po práci zacvičiť, nám pripadá také samozrejmé, ako napríklad ranné umývanie zubov. Denný režim nám však z času na čas môže pokaziť choroba, ktorá nás prinúti nachvíľu spomaliť.

Otvoriť článok

Regenerácia v športe: Prečo je dôležitá a aké sú jej najefektívnejšie formy?

Publikované 08. 11. 2022

Odborníci na zdravý životný štýl a profesionálni športovci prikladajú regenerácii rovnakú dôležitosť, ako samotnej športovej aktivite. Pravidelný odpočinok umožňuje trénovať efektívnejšie, a taktiež sa vďaka nemu môžeme neustále zlepšovať v našich športových výkonoch. Náročné tréningy spojené s nedostatkom oddychu privádzajú naše telo do preťaženia. Unavený organizmus, ktorý nemá dostatok regenerácie, začne produkovať viac stresového hormónu.

Otvoriť článok

Ako na kvalitný spánok? 8 Tipov ako zlepšiť spánok

Publikované 10. 10. 2022

Nie je žiadnou novinkou, že dobrý spánok je dôležitý pre kvalitnú regeneráciu. To, ako sa v noci vyspíme, vie takisto vo veľkej miere ovplyvniť náš nasledujúci deň, a s tým súvisiacu efektivitu v práci či v škole.

Otvoriť článok

Päť dôvodov, prečo si viesť tréningový denník

Publikované 10. 10. 2022

Pravidelným trénovaním budujeme lepšie verzie samých seba. Na to, aby sme sa mohli v tréningu neustále zlepšovať a posúvať sa ďalej, musíme zdokonaľovať základné tréningové parametre. Efektívnym spôsobom je evidovanie údajov do tréningového denníka, ktorý nás bude viesť k neustálemu progresu pri cvičení.

Otvoriť článok